Visuele communicatie

Naast alle andere communicatiemiddelen die u als bedrijf in kunt zetten om uw doelgroep te bereiken, zoals brochures en advertenties, speelt visuele communicatie een steeds prominentere rol binnen de communicatiemix. Dit is een rechtstreeks gevolg van het medium Internet waar bewegende beelden tot de verbeelding van de doelgroep spreken.

Door het gebruik van verschillende social media kanalen waar de bedrijfsvideo op getoond kan worden, krijgt uw reclame boodschap steeds meer exposure. Bedrijfsvideo laten maken? Visuele communicatie met infographics, video of  animatie is hot.

Wist u bijvoorbeeld dat …

  • YouTube elke maand bezocht wordt door meer dan één miljard bezoekers?
  • Google, als grootste zoekmachine, eigenaar van YouTube is en dus dikke vrienden zijn…
  • Video het snelst gedeeld wordt binnen social media?
  • 58% van de mensen aangeeft meer informatie op te nemen na het bekijken van een video dan na het lezen van een tekst?

Video marketing

Het inzetten van video marketing krijgt een steeds prominentere rol binnen de communicatiestrategie. Logisch als je er even bij stil staat. Het zit in onze genen om positiever te reageren op beeld dan op tekst. Onze hersenen verwerken visuele informatie 60.000 keer sneller dan tekst en 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd, heeft een visuele vorm. Kinderen leren LOOM-bandjes te maken via YouTube en de IceBucket Challenge verspreidde zich razendsnel over de wereld via filmpjes op social media.

Visuele social media zoals Snapchat, YouTube, Pinterest en Tumblr groeien razendsnel waardoor internet een wereldwijd web van plaatjes en filmpjes is geworden. De kans dat uw visuele reclame boodschap wordt bekeken is dertig keer groter dan een stuk tekst.

Whiteboard animatie

U heeft ze vast weleens voorbij zien komen. Op een whiteboard getekende bedrijfsanimaties. Whiteboard animatie is een grappige en uiterst effectieve manier om iets, dat u wilt uitleggen of promoten, op een geanimeerde manier voor het voetlicht te krijgen. Een ander woord voor whiteboard animatie is video scribing of animated doodling. Met deze techniek breng je op een originele manier de kernactiviteiten en visie van een organisatie naar voren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op een whiteboard wordt door een hand met een potlood, pen of stift,  je verhaal of boodschap ‘live’ getekend. Tekst en afbeeldingen kunnen in zwart/wit of in kleur worden weergegeven, waardoor als het ware een complete tekening ontstaat. Op basis van uw verhaal, idee of boodschap, maken wij een sprankelende en creatieve video animatie die in de hoofden van uw doelgroep zeker zal blijven hangen.